Aspiravi Energy volgens Greenpeace één van de beste energieleveranciers

Volgens het nieuwe klassement van energieleveranciers, dat jaarlijks door Greenpeace opgesteld en gepubliceerd wordt, behoort Aspiravi Energy tot de vijf beste en meest groene energieleveranciers van Vlaanderen.

Bij het opstellen van het klassement houdt Greenpeace rekening met de productiecijfers, de energiemix, het aankoopbeleid en de tarieven van de stroomleveranciers. Op die manier wil Greenpeace vermijden dat stroomleveranciers zich groener voorstellen dan ze werkelijk zijn. Aspiravi energy werd  met een score van 18 op 20 als uiterst ecologisch verantwoord beoordeeld als leverancier van groene energie in Vlaanderen en bij uitbreiding gans België.

Voordelig tarief voor coöperanten

Naast de oorsprong van de geleverde stroom en de investeringen in windenergie door Aspiravi nv wordt ook het aantrekkelijke tarief voor coöperanten geprezen. Wie minstens vier aandelen van de coöperatieve vennootschappen Aspiravi Samen cvba of Limburg wind cvba bezit, kan via Aspiravi Energy namelijk een bijzonder gunstig energietarief laten berekenen.

Echt groene energie is dus niet duurder dan energie uit vervuilende bronnen”, verduidelijkt Mathieu Soete, energiespecialist bij Greenpeace. “Steeds meer gezinnen zijn zich daarvan bewust en gebruiken hun macht als consument om de markt in de juiste richting te duwen”.

Ondersteuning goed doel

Bovendien schenkt Aspiravi Energy voor elke verbruikte megawattuur één euro aan een goed doel. Zo ondersteunt elke klant een sociaal project rond energie- en kansarmoede.

Wie er zeker van wil zijn dat hij of zij écht groene stroom koopt, en bovendien van een voordelig tarief wil genieten, kan dus terecht bij Aspiravi Energy.

Meer info over Aspiravi Energy:
www.aspiravi-energy.be

Meer info over de coöperatieve vennootschappen:
www.aspiravi-samen.be
www.limburgwind.be

De volledige ranking volgens Greenpeace vindt u hier.