Aspiravi nieuwsbrief december 2013

Nieuwsbrief ASPIRAVI nv – december 2013

Bouwprojecten op land in eindfase

In 2013 bouwde Aspiravi nv, in samenwerking met Limburg win(d)t nv, in totaal 12 windturbines op 5 locaties : Dendermonde, Lommel, Ham en 2 sites in Tessenderlo. Zowel de voorbereidingen van de werken, o.a. het aanleggen van de toegangswegen en werkvlakken, als de eigenlijke bouw van de windmolens verliep op alle werven vlot, zodat de vooropgestelde timing mooi werd aangehouden. 7 van de 12 windturbines zullen in productie zijn en groene stroom produceren voor het einde van het jaar!

De foto’s in bijlage geven idee van de verschillende werven.

Bekijk de foto's hier

 

Ook offshore wordt goed verder gebouwd

In ons offshore windpark Northwind verloopt ook alles volgens planning. Eind september werd de kabel getrokken die het windpark met het land verbindt, nl. van het OHVS (het transformatorstation op zee) naar het strand van Zeebrugge. Begin november werd het OHVS en de kabel elektrisch operationeel gemaakt. Intussen werden ook de windturbines geplaatst : vandaag staan reeds 38 van de 72 windturbines in zee. 12 november ll. was opnieuw een mijlpaal in de bouw van ons offshore windpark, die dag ging de eerste windturbine in productie. Op heden leveren reeds 20 windturbines groene stroom !

Bekijk de foto's hier

 

Onze nieuwe huisstijl

Zoals je misschien gemerkt hebt zit deze nieuwsbrief in een nieuw ‘kleedje’. De voorbije maanden werd dan ook aan een nieuwe huisstijl voor Aspiravi gewerkt. Zo worden in ons logo onder de bedrijfsnaam volgende woorden toegevoegd : ‘driven by wind, together’. Daarnaast zullen zowel de gedrukte documenten als de digitale huisstijlelementen een verandering ondergaan die in de communicatie met ons bedrijf vast zal opgemerkt worden. Weldra gaat ook onze nieuwe website online : we houden u op de hoogte !

 

Aspiravi windparken in Curaçao

Onze beide windparken op Curaçao, Tera Kora en Playa Kanoa, zijn intussen reeds meer dan een jaar in productie. De 10 windturbines die Aspiravi er bouwde hebben samen een geïnstalleerd vermogen van 30 MW en produceren groene stroom equivalent aan het verbruik van 32.000 gezinnen !

De windturbines staan niet alleen op een mooie, maar ook windrijke locatie langsheen de kust. De bijgevoegde fotogalerij geeft u alvast een indruk van de ligging van de beide windparken.

Bekijk de foto's hier

 

HAPPY 2014 !

We wensen u en uw familie gezellige kerstdagen en een mooie start van het nieuwe jaar. Dat 2014 voor u een jaar van oprecht geluk en goede gezondheid mag zijn. We wensen u ‘de wind in de zeilen’ bij alles wat u onderneemt !

Bekijk onze wenskaart