Wind bevoorraadt 1 op 5 gezinnen

Op 11/09/2017 konden alle Belgische windparken samen 40 GWh elektriciteit opwekken, goed voor de energievoorziening van 19% van de huishoudens! Met deze resultaten deden we zelfs beter dan Frankrijk.
Ook in zee draaiden de turbines op volle toeren: offshore werd binnen Europa maar liefst een recordproductie van 250 GWh gerealiseerd.

Met onze vennootschap Limburg win(d)t NV nemen wij deel aan Open Bedrijvendag op zondag 1 oktober te Riemst/Bilzen

Kent u de vele voordelen van windenergie? Wilt u weten hoe een windmolen gebouwd wordt? Vraagt u zich af hoe een beklimming gebeurt? Op zondag 1 oktober beantwoorden wij graag al uw vragen. In Riemst/Bilzen bouwen wij langs de dubbele hoogspanningslijn drie nieuwe windmolens.
U kan ons windpark bezoeken, uw vragen stellen, de onderdelen van dichtbij bekijken en een virtuele klim in een windmolen maken! Kom zelf ervaren wat je ziet als je boven op de gondel staat! Aspiravi en Limburg win(d)t heten u van harte welkom tussen 10u en 17u.

Provincie geeft groen licht voor 2 windturbines in Bekkevoort en Scherpenheuvel-Zichem

Met het afleveren van de milieuvergunning voor 2 windturbines in Bekkevoort en Scherpenheuvel-Zichem werden op heden 61 windturbines vergund in Vlaams-Brabant. Slechts 23 daarvan zijn reeds operationeel.
"Indien we klimaatneutaal willen worden tegen 2040, dan moeten we nog meer in alternatieve energiebronnen investeren", aldus Tie Roefs, gedeputeerde voor leefmilieu een duurzaamheid.

Belgen zijn massaal voorstander van meer windenergie in de Noordzee

Het BOP (Belgian Offshore Platform) heeft recent een opiniepeiling uitgevoerd mbt. offshore windenergie in België. Daaruit blijkt niet alleen dat 82,8% van de bevolking voorstander is van meer windenergie in zee, maar ook dat 9 op 10 Belgen vinden dat de regering haar beloften moet nakomen met betrekking tot de klimaatdoelstellingen tegen 2020. De peiling stelt eveneens vast dat er een groot maatschappelijk draagvlak is voor windenergie in zee.

Fotogalerijen

Filter volgens type
Archief