West-Vlaamse windturbinepionier heeft al twintig jaar de wind in de zeilen: Aspiravi lonkt naar het buitenland

Toen twintig jaar geleden de fundamenten van de West-Vlaamse windenergieproducent Aspiravi gelegd werden, was windenergie allesbehalve ingeburgerd bij het brede publiek. Twee decennia en honderden turbines later heeft de Harelbeekse topspeler er mee voor gezorgd dat we windenergie niet meer uit onze energieproductie kunnen wegdenken. Nu is Aspiravi klaar om het buitenland te veroveren.
Lees meer

Kinderen maken kennis met windmolens

Langs de A19 in Wervik, vlakbij Beselare bouwt Aspiravi drie windturbines. Die zijn bijna klaar en daarom kun je ze zondag ook bezoeken op Open Bedrijvendag. De primeur is wel voor de kinderen uit de buurt. Met 500 hebben ze gisteren en ook vandaag kennis gemaakt met de kracht van de wind en met de technologie van de windmolens. En ze hebben dat zelfs ook aan den lijve mogen ondervinden. Met een 3D-bril leek het alsof de kinderen helemaal tot boven klommen in de turbine.
Lees meer

Opbouw 12 windturbines Kristalpark van start

Nadat de Aspiravi-groep in het voorjaar de funderingswerken van de 12 nieuwe windturbines op industrieterrein Kristalpark in Lommel heeft uitgevoerd, werden de grote onderdelen van de windturbines op de site geleverd en is nu gestart met de eigenlijke opbouw van de machines. De indienstname wordt in het najaar van 2022 verwacht.
Lees meer

Windturbines krijgen vorm op Kristalpark

Op het Lommelse industrieterrein Kristalpark worden de komende weken twaalf nieuwe windturbines opgebouwd. Het windpark van onder meer de Aspiravi-groep zal binnenkort in totaal 17 exemplaren tellen. De funderingen die in het voorjaar werden aangebracht, moesten eerst uitharden. Vanaf juni vonden de nachtelijke transporten van de grote onderdelen plaats.
Lees meer

Fotogalerijen

Filter volgens type
Archief