Onderdelen voor windturbine vervoerd via Albertkanaal

Nadat de funderingswerken in mei waren afgerond, werden de voorbije dagen en weken de grote onderdelen van de nieuwe windturbine, die Limburg win(d)t nv bouwt ten noorden van het Albertkanaal op grondgebied Ham, via nachtelijke transporten aangeleverd op de werf. Het transport van de wieken en de torendelen gebeurde per binnenschip via het Albertkanaal.
Lees meer

Windturbine vermindert CO2-uitstoot d'Arta met 3.700 ton

De fundering van de nieuwe windturbine in Ardooie wordt in verschillende stappen gerealiseerd. Eerst wordt een onderfundering geplaatst met schroefpalen. Vervolgens wordt een bouwput uitgegraven en een betonnen werkvloer gestort. Momenteel wordt de wapening gerealiseerd waarbij zestig ton stalen staven tot een stevig fundament wordt gevlochten.
Lees meer

Over enkele maanden verlicht je jouw huis met windkracht

Groenestroom-producent Aspiravi is gestart met de funderingswerken van haar twee nieuwe windturbines langs de snelweg E314 op het grondgebied van Bekkevoort. In juni kan dan de eigenlijke opbouw van de windturbines gebeuren. Als alles volgens plan verloopt zullen de windturbines na de zomer energie kunnen leveren. Ook de inwoners van Bekkevoort kunnen trouwens bijdragen aan een duurzame toekomst.
Lees meer

Fotogalerijen

Filter volgens type
Archief