Ardooie

Bij diepvriesbedrijf d’Arta in Ardooie bouwden we in 2022 een nieuwe windturbine die via een directe lijn met hun productiesite werd verbonden. d’Arta is een wereldspeler in vriesverse producten die internationaal geëxporteerd worden. Duurzaamheid staat centraal bij alles wat d’Arta onderneemt. In hun zoektocht naar een duurzame oplossing voor hun energiebeleid, vonden zij in Aspiravi de ideale partner. Door de aard van hun activiteit is het bedrijf een grootverbruiker van energie. Zij kan dan ook de volledige groene elektriciteitsproductie van de windturbine afnemen en zo 13 % van haar stroomverbruik dekken met windenergie.


15/09/2022: De opbouw van de nieuwe windturbine werd afgerond. Hieronder vindt u enkele foto's van de opbouw.

03/08/2022: Naar aanleiding van de opbouw van de windturbine in Ardooie, werd vandaag dit persbericht uitgestuurd. Hieronder vindt u enkele foto's van het transport.

10/05/2022: Naar aanleiding van de funderingswerken van de nieuwe windturbine in Ardooie, werd dit persbericht uitgestuurd. Hieronder vindt u enkele foto's van de werkzaamheden op het bedrijventerrein van d'Arta. Er verscheen een artikel over dit project in Krant van West-Vlaanderen, Het Nieuwsblad en de Standaard.

21/10/2021: De bouwwerkzaamheden voor dit project zullen weldra opgestart worden. Van zodra dat het geval is zal u op deze projectpagina regelmatig een update van de stand van zaken terugvinden, met onder andere foto's, persberichten en artikelen die in de lokale pers verschijnen.

01/04/2019: De deputatie van de provincie West-Vlaanderen heeft een omgevingsvergunning verleend aan Aspiravi nv voor de bouw van de windturbine op het bedrijventerrein van d'Arta. Daarover verschenen artikels in Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad.

12/12/2018: Heeft u vragen over dit project? Kom dan langs op de info-zitdag op dinsdag 18 december 2018, tussen 16 u. en 19 u., in de kantoorgebouwen van D'Arta, Pittemsestraat 58/A, Ardooie. u kan persoonlijk uw vragen stellen aan medewerkers van Aspiravi en u krijgt individueel antwoord.

11/12/2018: Aspiravi nv heeft een omgevingsvergunning aangevraagd voor een nieuw project van 1 windturbine in de gemeente Ardooie. Het nieuwe project situeert zich op de bedrijventerreinen van D'Arta. Gedurende de periode van openbaar onderzoek, zal Aspiravi de omwonenden ook uitgebreid informeren op een infozitdag. Het project kan groene stroom produceren voor ongeveer 2.700 gezinnen.

Technische gegevens

Aantal turbines
1
Aantal gezinnen
2715
Aanvang productie
2023
Vermogen
3,6 MW
Eigenaar
Aspiravi
Aandeel Aspiravi
100 %

Wind op land