Assenede

 • Op 2 oktober 2016 konden geïnteresseerden de windmolens in Assenede van heel dicht komen bekijken en ondervinden hoe het voelt om op de top van een turbine te staan. Lees meer

 • Op 29 september 2016 bezochten 120 leerlingen van de lagere scholen in Assenede ons nieuwe windpark in hun gemeente. Ook Minister van Energie Bart Tommelein en Minister van Omgeving Joke Schauvliege kwamen langs.
  Meer lezen over dit bezoek, de reportage van ATV bekijken of de krantenartikels lezen uit Het Nieuwsblad of Het Laatste Nieuws?

 • Op dinsdag 27 september 2016 werden in 5.996 bussen van Assenede en deelgemeenten een infoflyer bedeeld om de bewoners te informeren over ons nieuw windpark, over Aspiravi Samen cvba en Aspiravi Energy. Bovendien werden alle inwoners via deze flyer ook uitgenodigd om ons op Open Bedrijvendag een bezoekje te brengen.

 • ​Op de eerste zondag van oktober, zondag 2 oktober 2016, nemen wij deel aan Open Bedrijvendag in ons windpark in Assenede. Tussen 10u en 17u is iedereen uitgenodigd om ons windpark langs de N49 te bezoeken, alle vragen te stellen mbt windenergie, te ontdekken hoe een gondel er van binnen uitziet, informatie te verwerven over hoe je mee kan investeren en zelf te ervaren wat je ziet als je boven op de gondel staat. Van harte welkom!
   

 • Op 12 augustus 2016 heeft de Gewestelijke Stedenbouwkundige Ambtenaar opnieuw een bouwvergunning verleend voor ons project van 6 windturbines langs de N49 in Assenede. Na het respecteren van de wettelijke termijn van 36 dagen kunnen midden september 2016 de werken in het windpark afgewerkt worden: de windturbines worden opgestart en zullen een periode proefdraaien, de werkvlakken worden opgeruimd en afgewerkt, enz. Op korte termijn zullen de windturbines groene stroom produceren equivalent aan het gemiddeld verbruik van 8.000 gezinnen. Een erg mooie bijdrage aan een meer duurzame samenleving!

 • De coöperatieve vennootschap Aspiravi Samen heeft ons geïnformeerd dat reeds vele inwoners van Assenede en omliggende gemeenten de voorbije maanden hebben ingetekend op aandelen van de coöperatieve en zo mee investeren in ons project in Assenede. Dit engagement van de omwonenden bevestigt dat er een ruim draagvlak voor het windpark bestaat. Dit draagvlak was er reeds bij de start van het project in 2012: we ontvingen toen slechts 1 bezwaar tegen de bouwvergunning, een unicum in Vlaanderen!

 • We willen alle inwoners-coöperanten uit regio Assenede dan ook danken voor hun geloof in het belang van windenergie in hun gemeente. Samen bouwen we aan een duurzame samenleving voor de volgende generaties!

 • De werken op onze werf liggen momenteel stil door de vernietiging van de bouwvergunning vanwege vormvereisten. Meer informatie hieromtrent kan je in dit document vinden.
  Van zodra de nieuwe bouwvergunning bekomen is, kan je dit eveneens op deze pagina lezen.

 • Op 21 april 2016 werd een persbericht verzonden met het verloop van de opbouw van de windturbines.
   
 • Op dinsdag 12 april 2016 brachten burgemeester De Coninck en schepenen Meulebroeck, Vaneynde en Baetslé een werkbezoek aan de werf van ons windpark in opbouw in Assenede. Zij namen een kijkje in de voet van een reeds opgebouwde turbine, bekeken van nabij de grote onderdelen van een turbine op de werf en zagen eveneens ‘live’ het hijsen van de wieken van de 3de turbine. Bekijk hier de foto's.
 • Op 5 april 2016 verscheen in het maandelijks dorpskrantje ‘Oosteeklo vandaag’ op blz 7 een mooi artikel over de aanmaak van de funderingen van ons windpark.

 • In de Belleman, het gemeentelijk informatieblad van Assenede, verscheen in het april nummer op pagina 7 opnieuw een groot artikel over de bouw van ons windpark. In dit nummer wordt uitgebreid informatie gegeven over de aanmaak van de funderingen van de windturbines. Een 10-tal foto’s illustreren het artikel.

 • Op woensdag 23 maart 2016 ontvingen de omwonenden van het windpark in Assenede een folder in de bus met meer informatie inzake de planning en de timing van de bouwwerken. Binnenkort zullen immers de grote onderdelen van de windturbines met nachtelijke transporten plaatsvinden. Op die manier zijn de nabije omwonenden zeker ingelicht.

 • Lees de artikels die in Het Nieuwsblad verschenen op 12/03/16 en in Het Laatste Nieuws op 14/03/16 over het windpark in Assenede.

 • Op 11 maart 2016 werd een persbericht verzonden met een stand van zaken van de werken.

 • In de week van 7 maart 2016 werd de laatste fundering van de windturbines voltooid. Bekijk de foto’s die de verschillende stappen in de funderingswerken illustreren.

 • Eind februari 2016 werden langs de N49 in Assenede grote borden geplaatst met informatie over het windpark van Assenede.

 • In de Belleman, het gemeentelijk informatieblad van Assenede, verscheen in het januari nummer op pagina 7 een mooi artikel over het te bouwen windpark. Op die manier werden alle inwoners van de gemeente geïnformeerd.

 • Gedetailleerde informatie over het project kan je vinden in deze presentatie.

Technische gegevens

Aantal turbines
6
Aantal gezinnen
8.000
Aanvang productie
2016
Vermogen
12 MW
Eigenaar
Aspiravi
Aandeel Aspiravi
100 %

Wind op land