Assenede E34

18/10/2022: Aspiravi nv heeft een omgevingsvergunning aangevraagd voor een nieuw project van 2 windturbines op het grondgebied van de gemeente Assenede, langs de autosnelweg E34 en nabij de bestaande windturbines in de omgeving.

De windturbines zullen groene stroom produceren equivalent aan het gemiddeld jaarlijks elektriciteitsverbruik van ongeveer 11.450 gezinnen en een CO₂-uitstoot van ongeveer 18.300 ton/jaar vermijden.

In het kader van dit project wordt er een openbaar onderzoek door de gemeente Assenede opgestart dat zal lopen van 22 oktober 2022 t.e.m. 20 november 2022.

Om u maximaal te informeren kan u op woensdag 26 oktober van 16u tot 19u terecht op de info-avond over dit project in Gemeenschapscentrum De Bijenkorf (Sportstraat 4, Assenede). U krijgt er individueel antwoord op uw vragen m.b.t. het windenergieproject in Assenede. Gelieve op voorhand uw aanwezigheid en voorkeursmoment door te geven via info@aspiravi.be, zodat wij voldoende collega's kunnen voorzien om alle geïnteresseerden te woord te staan.

Bovendien kan u de vergunningsaanvraag voor dit project ook raadplegen in het gemeentehuis in Assenede en online via het omgevingsloket (omgevingsloketvlaanderen.be).

Hier kan u de flyer m.b.t. dit project bekijken.

Technische gegevens

Aantal turbines
2
Aantal gezinnen
11.450
Vermogen
13,2 MW
Eigenaar
Aspiravi
Aandeel Aspiravi
100 %

Wind op land