Diest - Bedrijventerrein Webbekom

20/10/2021: Maandag 18 en dinsdag 19 oktober waren we te gast bij Harol om er de medewerkers te informeren over windenergie in het algemeen en over de nieuwe windturbine in het bijzonder.

Met onder meer een virtuele klim tot boven in de gondel en een kijkje in de mast van de echte windturbine was het een unieke ervaring voor de mensen van Harol. Ook de lokale pers en Harol-ambassadrice Dina Tersago waren er dinsdag bij en toonden bijzondere interesse!

Naar aanleiding van deze infodagen verschenen er artikels in Het NieuwsbladHet Belang van Limburg, Het Laatste Nieuws en Hageland Actueel en maakte ROB tv onderstaande reportage.

28/07/2021: Naar aanleiding van de voorbereiding tot opstart van de nieuwe windturbine in Diest werd vandaag dit persbericht uitgestuurd. Hieronder vindt u enkele foto's van de nieuwe, volledig opgebouwde windturbine op bedrijventerrein Webbekom.

15/06/2021: Op 4 juni werd onderstaande video gemaakt van de nieuwe windturbine in opbouw op bedrijventerrein Diest Webbekom.

4/06/2021: Naar aanleiding van de opbouw van de nieuwe windturbine op bedrijventerrein Diest Webbekom werd vandaag dit persbericht uitgestuurd. Hieronder vindt u enkele foto's van de werkzaamheden op de werf.

26/05/2021: Onderstaande video werd gemaakt tijdens de levering van de grote onderdelen van de nieuwe windturbine in Diest op 12/05/2021.

10/05/2021: Naar aanleiding van het transport van de grote onderdelen van de nieuwe windturbine op bedrijventerrein Diest Webbekom werd vandaag dit persbericht uitgestuurd. Hieronder vindt u enkele foto's van de de onderdelen op de werf.

26/03/2021: Naar aanleiding van de funderingswerken voor de nieuwe windturbine op bedrijventerrein Diest Webbekom werd vandaag dit persbericht uitgestuurd. Hieronder vindt u enkele foto's van de werkzaamheden.

1/12/2020: Op het bedrijventerrein Diest Webbekom is Aspiravi nv gestart met de bouwwerken van de nieuwe windturbine. Eind november werden de funderingswerken aangevat, waarbij onder andere de funderingspalen worden geplaatst. Het einde van de funderingswerken wordt eind december voorzien. De levering van de onderdelen en de eigenlijke opbouw van de nieuwe windturbine zijn gepland voor het voorjaar van 2021.

08/05/2018: De provincie Vlaams-Brabant kent een omgevingsvergunning toe voor de bouw van een windturbine in het industrieterrein van Webbekom, langs de E314, op grondgebied Diest.

Technische gegevens

Aantal turbines
1
Aantal gezinnen
2000
Eigenaar
Aspiravi
Aandeel Aspiravi
100 %

Wind op land