Haven Antwerpen linkeroever (uitbreiding)

15/06/2021: Vandaag zijn de eerste twee nieuwe windturbines van Wind aan de Stroom op de site van DEME te Zwijndrecht operationeel en feestelijk ingehuldigd in aanwezigheid van o.a. Vlaams minister-president Jan Jambon, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters, eerste gedeputeerde bij Provincie Antwerpen Luk Lemmens en de Voorzitter van het Havenbedrijf Antwerpen, tevens Schepen van de Haven Annick De Ridder.

Bijkomende info over de inhuldiging en over het project zelf vindt u hier. Foto's van de inhuldiging kan u via deze link bekijken. Bij Made In Antwerpen verscheen een artikel over de nieuwe windturbines en de inhuldiging ervan.

09/04/2021: Rechtzetting Aspiravi-nieuwsbrief april 2021: Wind aan de Stroom bouwt bij Antwerp Euro Terminal momenteel één windturbine van het type E126 (4 MW), met een modular steel tower en één windturbine van het type E115 (2,99 MW) met een toren van beton en staal.

01/09/2020: Wind aan de Stroom, het bedrijf dat reeds 21 windturbines installeerde op de Linkerscheldeoever van de haven van Antwerpen en waarvan Aspiravi aandeelhouder is, voorziet nog 8 bijkomende turbines in 2021-2022. Twee daarvan zullen op de site van DEME in Zwijndrecht geplaatst worden. Het worden meteen de eerste grootschalige windturbines op het grondgebied van Zwijndrecht.

Hier kan u het volledige persbericht bekijken.

Technische gegevens

Aantal turbines
6
Aantal gezinnen
15.715
Vermogen
23 MW
Eigenaar
Wind aan de Stroom
Aandeel Aspiravi
14,4 %

Wind op land