Sint-Lievens-Houtem E40

24/02/2023: Aspiravi nv heeft een omgevingsvergunning aangevraagd voor een nieuw project van 2 windturbines op het grondgebied van de gemeente Sint-Lievens-Houtem, langs de autosnelweg E40.

De windturbines zullen groene stroom produceren equivalent aan het gemiddeld jaarlijks elektriciteitsverbruik van ongeveer 11.750 gezinnen en een CO₂-uitstoot van ongeveer 18.750 ton/jaar vermijden.

In het kader van dit project wordt er een openbaar onderzoek door de gemeente Sint-Lievens-Houtem opgestart dat zal lopen van 26 februari 2023 t.e.m. 27 maart 2023.

Om u maximaal te informeren kan u op dinsdag 7 maart van 16u tot 19u terecht op het info-moment over dit project in zaal ’t Zavelhof, Zavelstraat 16, Vlierzele. U krijgt er individueel antwoord op uw vragen m.b.t. het windenergieproject. Gelieve op voorhand uw aanwezigheid en voorkeursmoment door te geven via info@aspiravi.be, zodat wij voldoende collega's kunnen voorzien om alle geïnteresseerden te woord te staan. Kan u er niet bij zijn? Zend ons uw vragen op hetzelfde e-mailadres en wij beantwoorden die op korte termijn.

Bovendien kan u de vergunningsaanvraag voor dit project (OMV_2022151966) ook raadplegen in het gemeentehuis van Sint-Lievens-Houtem en online via het omgevingsloket (omgevingsloketvlaanderen.be).

Via deze link kan u een document bekijken met uitgebreide informatie m.b.t. het project. Hier kan u ter informatie de flyer vinden die in een ruime contour rond de projectzone bedeeld wordt om de omwonenden uit te nodigen op het informatiemoment.

Technische gegevens

Aantal turbines
2
Aantal gezinnen
11.750
Vermogen
13,2 MW
Eigenaar
Aspiravi
Aandeel Aspiravi
Aspiravi 100 %

Wind op land