Wervik

Aftermovie Aspiravi on the Road

Aftermovie Open Bedrijvendag

Reportage Aspiravi on the Road - Focus WTV

14/10/2022: Een groot succes, zo mogen we onze deelname aan Open Bedrijvendag en de organisatie van de Aspiravi on the Road scholendagen in Wervik gerust noemen! Op donderdag 29 en vrijdag 30 september ontdekten meer dan 500 kinderen alles over de nieuwe windturbines langs de A19 in onze Aspiravi on the road containerklasjes. De combinatie van educatie en beleving werd op bijzonder veel enthousiasme onthaald door zowel de kinderen als hun leerkrachten. Zo maakten de kinderen o.a. een virtuele klim tot boven op de gondel, konden ze zelf energie opwekken door te fietsen en ervaarden ze de kracht van de wind dankzij een grote propeller.

Omdat we met onze projecten van hernieuwbare energie werken aan een duurzame samenleving voor de volgende generaties, willen we hen op deze interactieve manier informeren over de energietransitie in het algemeen en windenergie in het bijzonder. De kinderen keerden huiswaarts met hun eigen papieren Aspiravi-windmolentje, een poster om in de klas verder te werken rond windenergie en vooral heel wat opgedane kennis en ervaringen.

Informeren is ook wat we deden tijdens Open Bedrijvendag, waarbij meer dan 3.000 bezoekers langs kwamen op de site in Wervik. Naast de Aspiravi on the Road containers kon men op zondag 2 oktober ook een kijkje nemen in één van de drie windturbines in opbouw en hadden alle bezoekers de kans om de wieken die toen nog gehesen moesten worden van dichtbij te bekijken.

Onze collega’s die instaan voor opbouw en exploitatie gaven geïnteresseerden o.a. uitleg over de onderdelen, het bouwproces, het onderhoud en de dispatching van onze windparken. Ook de standen met vacatures en info over de coöperatieve vennootschap Aspiravi Samen konden op bijzonder veel interesse rekenen. Al was het opnieuw toch vooral de virtuele klim in de windturbine die het grootste enthousiasme teweegbracht.

26/09/2022PRAKTISCHE INFO OPEN BEDRIJVENDAG: Bij voorkeur komt u met de fiets. Er is een fietsenstalling voorzien vlak bij de eventlocatie. Komt u met de wagen, dan parkeert u bij voorkeur op de parking van Fleur nv: Proostdiestraat 17, 8980 Zonnebeke. Er worden shuttles voorzien van deze parking naar de eventlocatie. Er is ook een kleine parking langs de Beselarestraat op een grasveld, die afhankelijk van de weersomstandigheden en drukte afgesloten kan worden.

19/09/2022: Op zondag 2 oktober 2022 kan u tijdens Open Bedrijvendag een bezoek brengen aan de nieuwe windturbines langs de A19 in Wervik. Van 10 u. tot 17 u. kunt u zich er uitgebreid informeren over windenergie en over de bouw en de exploitatie van onze windturbines. Wij informeren de bezoekers ook over de wijze waarop omwonenden mee kunnen participeren in onze projecten. Wie wil, kan zelf ook een virtuele klim in een windturbine maken!

In aanloop naar Open Bedrijvendag ontvangen we op donderdag 29 en vrijdag 30 september meer dan 500 lagereschoolkinderen uit de buurt. In onze Aspiravi on the Road containerklasjes ontdekken zij alles over windenergie door een combinatie van educatie en beleving. Zo kunnen ze onder andere zelf groene stroom opwekken door te fietsen en ervaren ze de kracht van de wind dankzij een enorme propeller. Ook tijdens Open Bedrijvendag zullen onze containers toegankelijk zijn voor alle bezoekers.

16/09/2022: Hieronder vindt u enkele foto's van de opbouw van de windturbines

16/06/2022: Naar aanleiding van de opbouw van de torendelen van de drie nieuwe windturbines, werd vandaag dit persbericht uitgestuurd. Hieronder vindt u enkele foto's van de werkzaamheden.

25/03/2022: Naar aanleiding van het einde van de voorbereidende civiele werken en de start van de funderingswerken werd vandaag dit persbericht uitgestuurd. Hieronder vindt u enkele foto's van de werkzaamheden.

21/10/2021: De bouwwerkzaamheden voor dit project zullen weldra opgestart worden. Van zodra dat het geval is zal u op deze projectpagina regelmatig een update van de stand van zaken terugvinden, met onder andere foto's, persberichten en artikelen die in de lokale pers verschijnen.

Technische gegevens

Aantal turbines
3
Aantal gezinnen
5.140
Aanvang productie
2023
Vermogen
6,9 MW
Eigenaar
Aspiravi
Aandeel Aspiravi
100 %

Wind op land